Zakelijk

Levenstestament voor zakelijk en privé

Zakelijk
20-11-2024

Als ondernemer bent u gewend zelf belangrijke beslissingen te nemen. Maar er zijn omstandigheden denkbaar waarin u daar niet toe in staat bent. Bijvoorbeeld door  hersenletsel na een beroerte of een coma na een ongeval. Wie neemt dan de beslissingen over uw bedrijf? En privé? Uw partner/kinderen mogen niet zomaar keuzes voor u maken.

Geen gevaarlijk werk, dus geen AOV nodig?

Zakelijk
18-11-2024

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorgt u ervoor dat uw inkomen op peil blijft als u vanwege arbeidsongeschiktheid niet zelf uw geld kunt verdienen. Maar is zo’n verzekering ook nodig als uw werk niet gevaarlijk is en geen risico vormt voor uw gezondheid? Ja! Want de oorzaak van arbeidsongeschiktheid kan ook buiten uw werk liggen.

Zorg voor een veilig gebruik van apparatuur met accu’s

Zakelijk
14-11-2024

Nederland elektrificeert in een snel tempo. Daarbij is een centrale rol weggelegd voor accu’s en batterijen. Maar als bij de installatie of het gebruik daarvan iets mis gaat, kan er brand ontstaan. Een brand die bovendien niet gemakkelijk te blussen is. Hoe gebruikt u uw apparaten veilig?

Verzuim-ontzorgverzekering populair bij mkb

Zakelijk
24-10-2024

In 2020 werd de MKB Verzuim-ontzorgverzekering (VOV) geïntroduceerd. De polis was speciaal ontwikkeld voor kleine werkgevers. Vier jaar later blijkt de VOV een succes. Wat houdt de verzekering precies in en waarom kiezen zoveel mkb’ers ervoor?

Elk bedrijf kan te maken krijgen met milieuschade

Zakelijk
21-10-2024

Schadelijke stoffen kunnen door een ongeval, een fout of brand in het milieu terechtkomen en schade toebrengen aan bodem, water en natuur. Als uw bedrijf milieuschade veroorzaakt bent u verantwoordelijk voor opruimingskosten of saneringskosten. Daarnaast kunt u aansprakelijk gesteld worden voor schade aan zaken.

Jaarruimte benutten, hoe werkt dat?

Zakelijk
17-10-2024

Als ondernemer kunt u belastingvriendelijk pensioen opbouwen door gebruik te maken van uw jaarruimte. Een bepaald bedrag aan inleg in uw pensioenpot is dan fiscaal aftrekbaar. Hoe zit dat ook alweer en hoe maakt u precies gebruik van deze regeling?

Ondernemers moeten meer doen voor cyberveiligheid

Zakelijk
16-10-2024

Mkb-bedrijven lopen nog te vaak achter in hun cybersecurity. Maar als zij diensten of producten leveren aan grotere bedrijven, kunnen die hen straks verplichten om daar meer werk van te maken. Dat heeft te maken met nieuwe Europese richtlijnen. Wanneer krijgt u daarmee te maken? En met welke cyberrisico’s moet u tegenwoordig rekening houden?

Hoe goed is uw bedrijf beschermd tegen cyberdreigingen?

Zakelijk
27-09-2024

Technologische ontwikkelingen gaan snel en bieden veel kansen, zoals de inzet van AI. Maar ze brengen ook risico's met zich mee, zoals cybercriminaliteit. We vinden we het belangrijk dat u als ondernemer goed voorbereid bent.

Stagiair aannemen. Waar moet u aan denken?

Zakelijk
23-09-2024

Een stagiair aannemen kan aantrekkelijk zijn. Uw medewerkers kunnen een paar extra handen wel gebruiken en u hoeft geen reële arbeidsbeloning te betalen. Maar met het aanbieden van een stageplek komen ook verplichtingen en worden bepaalde risico’s groter.

Per 1 januari strengere regels voor milieuzones

Zakelijk
23-09-2024

In een aantal Nederlandse steden zijn milieuzones ingevoerd. Die zijn voor bepaalde voertuigen niet toegankelijk. Vanaf 2025 worden de regels voor milieuzones strenger. Hoe is de situatie nu, wat verandert er en wat zijn de gevolgen voor u als zakelijk rijder?

Bent u een schijnzelfstandige?

Zakelijk
19-09-2024

In 2016 werd de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) van kracht. Die moest duidelijk maken of u echt als zzp’er bij een opdrachtgever aan het werk was. Vanwege uitvoeringsproblemen werd de wet echter niet gehandhaafd. Maar nu stopt dit zogenaamde handhavingsmoratorium per 1 januari. Wat zijn de gevolgen voor u als zzp’er?

Kans op arbeidsongeval verschilt per sector en werknemer

Zakelijk
19-09-2024

In 2023 rondde de Arbeidsinspectie in totaal 2.448 onderzoeken naar arbeidsongevallen af. Daarbij waren 2.386 slachtoffers betrokken, waarvan 69 dodelijk. De cijfers laten een stijgende lijn zien sinds 2021. Waar zitten de belangrijkste risico’s?

Pagina's