Nieuws
Levenstestament voor zakelijk en privé
Als ondernemer bent u gewend zelf belangrijke beslissingen te nemen. Maar er zijn omstandigheden denkbaar waarin u daar niet toe in staat bent. Bijvoorbeeld door hersenletsel na een beroerte of een coma na een ongeval. Wie neemt dan de beslissingen over uw bedrijf? En privé? Uw partner/kinderen mogen niet zomaar keuzes voor u maken.
Ouders zijn de belangrijkste influencers in financiële opvoeding
Als ouder doet u van alles om uw kinderen de waarde van geld bij te brengen, maar nu veel financiële zaken zich online afspelen, is dat nog niet zo makkelijk. Toch moet u het blijven doen. Ook al kijken uw kinderen nog zoveel video’s: ouders zijn de belangrijkste influencers als het gaat om financiële opvoeding.
Geen gevaarlijk werk, dus geen AOV nodig?
Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorgt u ervoor dat uw inkomen op peil blijft als u vanwege arbeidsongeschiktheid niet zelf uw geld kunt verdienen. Maar is zo’n verzekering ook nodig als uw werk niet gevaarlijk is en geen risico vormt voor uw gezondheid? Ja! Want de oorzaak van arbeidsongeschiktheid kan ook buiten uw werk liggen.
Zorg voor een veilig gebruik van apparatuur met accu’s
Nederland elektrificeert in een snel tempo. Daarbij is een centrale rol weggelegd voor accu’s en batterijen. Maar als bij de installatie of het gebruik daarvan iets mis gaat, kan er brand ontstaan. Een brand die bovendien niet gemakkelijk te blussen is. Hoe gebruikt u uw apparaten veilig?
Zorgpremies 2025: gaat u overstappen?
Zorg is kostbaar en dat verandert ook volgend jaar niet. We zien dat terug in de zorgpremies in 2025. Vraagt u zich af of uw huidige zorgverzekering nog steeds (financieel) het beste aansluit bij u? Het kan zeker de moeite lonen om te onderzoeken of overstappen interessant voor u is.
Hypotheekmarkt oktober: recordaantal aanvragen voor koopwoningen
De hypotheekmarkt in Nederland heeft in oktober een onverwachts grote stijging laten zien. Het nieuwe recordaantal van 49.992 hypotheekaanvragen betekent een toename van maar liefst 50 procent ten opzichte van vorig jaar.
Meer ongelukken en schade door fatbikes
Fatbikes zijn relatief vaak betrokken bij ongelukken. In de eerste week van oktober zijn bijna honderd mensen op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis beland na een ongeval waarbij een fatbike was betrokken.
Minder doorlopend krediet, meer persoonlijke leningen
Steeds minder Nederlanders maken gebruik van een consumptief krediet. In september 2024 hadden zo’n 7,4 miljoen mensen een lening, een flinke daling ten opzichte van de 9 miljoen in 2019. Vooral het aantal doorlopende kredieten neemt af, terwijl het aantal persoonlijke leningen juist iets groeit.
Onhandig ongelukje niet altijd verzekerd
U struikelt tijdens een feestje en stoot een tafeltje om. Rode wijn drupt op het vloerkleed. Geen zorgen, ik ben goed verzekerd, zegt u tegen de gastheer. Maar betekent dat ook dat de schade van de gastheer vergoed wordt?
Minder woningbranden, maar accu's vaker oorzaak
Het aantal woningbranden in Nederland blijft afnemen. Wel ontstaat er vaker brand door accu's van elektrische fietsen en andere apparaten. De brandweer en verzekeraars roepen consumenten daarom op om veilig te laden.
Hypotheekgarantie in 2025 naar € 450.000
De grens voor het afsluiten van een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) gaat op 1 januari 2025 verder omhoog naar € 450.000. Dit biedt huizenkopers meer mogelijkheden om gebruik te maken van deze regeling, die financiële bescherming biedt bij onverwachte omstandigheden zoals werkloosheid of scheiding.
Geen vroegpensioen? Dit kunt u doen!
Goed nieuws voor mensen met een zwaar beroep: een nieuw akkoord tussen werkgevers, werknemers en het kabinet maakt het voor sommigen mogelijk om tot drie jaar eerder met pensioen te gaan zonder dat dit grote financiële gevolgen heeft.